Syksy

Maanantai 6.10.2014


On kulunut vähän turhan kauan viimeisestä blogikirjoituksestani…

Treenit ovat alkaneet erittäin hyvin uudessa seurassa ja ryhmässä. Niin vaihdoin siis seuraa ja nyt edustan ÅSK:ta. Valmentajat (Tomi Pystynen, Vesa Hanski ja Emmi Kirjonen) ja uimarit ovat olleet todella mukavia ja positiivisia. Motivaatiota on tullut rutkasti vielä lisää. Kauden alussa oli parin päivän leiri Käsnäsissä. Upea paikka. Leirillä tehtiin monipuolisesti kaikkea erilaista, esimerkiksi pyöräilyä vedessä sekä avovesiuintia. Huomasin, että avovesiuinti ei taida olla mun juttu. Toinen leiri oli nuorten maajoukkueen kanssa Vierumäellä.

Treeneissä on ollut monipuolisuutta enemmän kuin mitä mulla on ehkä aikaisemmin ollut varsinkin juuri uinnissa. Kuivatreeneissä ollaan tehty mm. soutua, crosfittiä, sauvamäkijuoksua, cooperin testiä ja vaikka mitä. Jokaiselle on tehty oman lajin perusteella treeneihin ohjelmat. Uinnissa taas on ollut nopeuksia, vesivoimaa, keskimatkaa, nopeuksia, kelausta, hypoksia, viestikisoja ja kaikkee hassua mitä Tomi, Tomppa, Pystynen sitten keksiikin. Eipä ehdi kyllästyä. Suurin ero ehkä se, että uintikilometrit on tippunut, vaikka treeniaika on lisääntynyt entisestään.

Syksy on tosi lyhyt ja melko kiireinen. Joudun olemaan koulusta pois aika paljon, mutta onneksi koulu tukee ja joustaa tosi paljon. Käyn Luostarinvuoren koulua ja kun menin sinne seitsemälle luokalle, sinne perustettiin sellainen uintiluokkakokeilu, jossa luokalle otettiin 5 uimaria ja minä olin yksi niistä viidestä, kiitos Vesa Hanskin. Kouluun kuuluu nyt yhdeksännellä luokalla kahdet aamutreenit ja yhdet kuivatreenit aamuisin. Entinen kouluni ei tukenut harrastustani ollenkaan ja siksi on niin mahtavaa kun koulu ja opettajat ymmärtää.

Tässä kaudella on ehtinyt olla jo parit kisat. Ensimmäiset olivat SFI porukan kanssa Maarianhaminassa. SFI kisat menivät todella huonosti. Onneksi hyvä porukka pelasti kisat. Seuraavat kisat sitten olivatkin juuri viime viikonloppuna Turussa. Uin siellä 200m vu, 100m sku ja tyttö-poika viestin. Paransin 200m vaparissa ennätystä sekunnin ja 100 sekauinnissa paransin pari sekuntia. Turun kisaan olinkin sitten tosi tyytyväinen.

Tällä viikolla onkin sitten Nuorten maajoukkueleiri Turussa ja viikonloppuna kilpailut Tukholmassa.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini