Hiljaista ollut..

Torstai 18.5.2017 klo 19:53


Heissan!

Aika hiljaista on ollut kuten varmasti olette huomanneet. Hiljaista on ollut sekä blogirintamalla että uintirintamalla. Tähän alkuun pientä taustaa asialle..

Olen treenannut muutamat viimeiset vuodet keskimääräisesti vähintään 10 kertaa viikossa ja nyt sain kuulla, että olen ylikuormitustilassa. Kävin siis Helsingin urheilulääkäriasemalla tammikuussa spiroergometriatesteissä. Menin testeihin, koska kovien treenien tai kilpailusuoritusten jälkeen olen muutamia kertoja menettänyt tajuntani tai minulle on tullut todella huono olo. Mitään syytä ei ole saatu selville lääkärissäkäyntien ja ensiapukertojen jälkeenkään. Olen toki jo kauan tuntenut, että kaikki ei ole kunnossa. En ole saanut itsestäni harjoituksissa enkä kisoissa sitä fiilistä, tunnetta, kuntoa ja nopeutta irti mitä pitäisi. Kisoissa ei ole kulkenut enää pitkään aikaan..Hapotus siirtynyt aina vain aikaisemmaksi ja aikaisemmaksi.  Jotain on siis mennyt totaalisen pieleen..., haluan kirjoittaa tästä, koska liikuntafysiologi toivoi että kerron tästä myös muille…

Spiroergonomiatesteissä pyöräilin kuntopyörällä ja vastusta lisättiin pikkuhiljaa lisää..samalla otettiin verensokeriarvot, laktaattitestit, spirometriatestit, verenpaineet, kuntotesti  jne..

Tässä kuvaa testistä..

IMG_6161.jpg

Spiroergonomiatestissä  tuli erittäin selvästi esille, että kaikki ei todellakaan ole kunnossa. Kuntotestiarviossa asteikolla 0-7 olin tasolla 2, jossa siis 7 on paras tulos. Laktaattitestissä selvisi, että maitohappotasoni nousi jo minuutin jälkeen hurjiin lukemiin..eli lihakset hapottuvat heti suorituksen alkumetreillä, verensokerit ok (ainoa hyvä asia), verenpaineet romahtivat suorituksen lopussa (siksi tajuttomuustilat ja huonot olot), lepopulssi aivan liian korkea ja pulssitaso ei suorituksen päässyt missään vaiheessa lähellekään maksimia, ei siis vain irtoa..

Ohjeena oli, että saan mennä ulkoiluttamaan itseäni ja että on miltei mahdotonta pystyä tässä kunnossa harjoittelemaan aerobista kuntoa optimaalisella tasolla, pulssi kun nousee saman tien sen yli. 

Nyt on sitten tämä kevät ollut kuntouttamista ja kuntoutus jatkuu..avaan seuraavissa kirjoituksissani hieman treeniohjelmaa ja tapoja jolla olen kuntouttamista tehnyt. 


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini