Ekat kisat pitkästä aikaa

Maanantai 18.6.2018


Nyt olen vihdoin päässyt siihen vaiheeseen, että pystyin osallistumaan toukokuussa ensimmäisiin kisoihin. Viime kerrasta onkin jo jonkin verran aikaa (SM-kisat 2017 kevät). Ensimmäiset kisat tänä vuonna oli Tampereella (Zoggs-uinnit 19.5). Siellä uin 50m vu ja ru. Kisat menivät ihan hyvin, jopa paremmin kuin odotin ja ennätykseni eivät olleet enää niin kaukana kuin aikaisemmin. Vapari meni aikaan 26,74 ja rinuli 33,78. Oli kyllä pelottavaa lähteä taas kisaamaan niin pitkästä aikaa. En kuitenkaan laittanut odotuksia korkealle vaan halusin nauttia taas kisaamisesta. Ihan kiva fiilis jäi päällimmäiseksi mieleen. En kyllä olisi uskonut, että ylikuormitustilasta toipuminen kestää ikuisuuden ja vaatii hermoja ja malttia. Liikuntafysiologi kyllä varoitti, että toipuminen kestää luultavammin niin kauan kuin kuormitustilasta on kärsinytkin.

speedo_1.jpeg

Olen uinut koko kevään ajan 4-6 kertaa viikossa. Eli treenaminen on muuttunut täysin erilaiseksi kuin ennen. Puntilla olen käynyt myös 4-6 kertaa viikossa. Eetu Karvonen on tehnyt minulle kevään aikana kaikki uintiohjelmat, joita olen pystynyt noudattamaan hyvin ja puntilla olen mennyt oman fiiliksen sekä tuntemusten mukaan. Näyttäisi siltä, että tämän tyyppinen treenaus on suunta oikeaan päin. Tietenkin olisi optimaalista, jos olisi valmentaja katsomassa aika ajoin tekniikat kuntoon, mutta tässä vaiheessa kuntoutumista tämä on ollut hyvä ratkaisu.

 Olen myös osallistumassa Jyväskylässä käytäviin SM-kisoihin kesäkuun lopussa. Siellä uin kaikki 50 metriset lajit. Kunto ei ole vielä riittävä pidempiin lajeihin. Myöhemmin olisi siis tavoitteena uida taas 100m vu ja sku. Hyvillä mielin olen tästä jatkamassa eteenpäin :)

 speedo.jpeg


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini